Ανθηδώνα, Εύβοιας anthidon@gmail.com
hero image
 


ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΑΣ


Τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης του ελαιολάδου έχουν καθοριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (ΔΣΕ) και βασίζονται σε τρεις βασικούς παράγοντες: στην οξύτητα, την οξείδωση και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του (οσμή-χρώμα-γεύση).

Οι ελιές που καλλιεργούμε είναι Μεγαρίτικης ποικιλίας, Μανάκι και Κορωνέικης. Το ελαιόλαδο που παράγεται, είναι βαθύ πράσινο και διακρίνεται για την ελαφρώς πικάντικη γεύση και το φρουτώδες άρωμά του. 

Ανάλογα με την οξύτητά του, το ελαιόλαδο κατατάσσεται σε διάφορες κατηγορίες. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, είναι το ελαιόλαδο με βαθμό μέγιστης οξύτητας 0,8gr σε 100gr ελαιόλαδου, ή 0,8%. Θεωρείται το καλύτερο σε ποιότητα λάδι (φυσικός χυμός), που λαμβάνεται από τους καρπούς της ελιάς με αποκλειστικά μηχανικές ή φυσικές μεθόδους και πάντα κάτω από συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών. 


 
 
ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

που παράγουμε είναι αποκλειστικά εξαιρετικό παρθένο και ως επί το πλείστον η οξύτητά του είναι πολύ χαμηλότερη από 0,8%. Τα μοναδικά συστατικά του, το καθιστούν ένα ελαιόλαδο με υψηλότατη διατροφική αξία, του οποίου οι ευεργετικές ιδιότητες είναι επιστημονικά αποδεδειγμένες. Η επιλογή του ελαιόλαδου που συσκευάζουμε είναι αυστηρά από εκλεκτές Μεγαριτικες ελιες, Μανάκι και Κορωνέικες. Δεν αναμιγνύεται με άλλα είδη ελαιολάδου.

Η διαδικασία έκθλιψης γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και σε ιδανικούς χρόνους επεξεργασίας και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Πιστοποιητικό ISO Ο χώρος του τυποποιητηριου τηρεί τους κανονισμούς που ορίζει το HACCP σύμφωνα με το πρότυπο ISO 2200:2005. 

Όλες οι δεξαμενές αποθήκευσης είναι INOX και οι σωλήνες μεταφοράς ελαιολάδου είναι πιστοποιημένοι σύμφωνα το πρότυπο ISΟ. 
 
Για να μπορούμε να μιλάμε για ποιοτικό τελικό προϊόν ελαιολάδου θα πρέπει: 
  Ο ελαιόκαρπος να είναι υγιής και ακέραιος.
 
  Να μεταφέρεται αυθημερόν στο ελαιοτριβείο και να εκθλιβεται αμέσως. Να μην έρχεται σε επαφή με θερμοκρασίες ανώτερες των 27oC, σε κανένα στάδιο της παραγωγής. 
 
  Το ελαιόλαδο που παράγεται να αξιολογείται σωστά και να αποθηκεύεται ανάλογα. 
 
  Να ελέγχεται αυστηρά προς όλες τις δυνατές παραμέτρους πριν τη μεταφορά και εμφιάλωσή του. Κάθε χώρος που φιλοξενεί τον ελαιόκαρπο ή το ελαιόλαδο σε κάθε μορφή του, θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος εντόμων - τρωκτικών - μικροοργανισμών- βακτηρίων κτλ. 
 
  Να διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι υλικών συσκευασίας που έρχονται σε επαφή με το προϊόν και τα οποία πρέπει να προέρχονται αποκλειστικά από εργοστάσια που εφαρμόζουν συστήματα ασφάλειας και υγιεινής κατά την παραγωγική διαδικασία. 
 
  Να καταγράφεται όλη η διαδρομή του προϊόντος, βήμα - βήμα από το κτήμα έως τη συσκευασία. (Αυτό που ονομάζουμε ιχνηλασημότητα).
 
 
 
 
Ο Όμηρος το αποκάλεσε «υγρό χρυσάφι», ο Ασκληπιός το αναφέρει ως «ίαμα» και ο Ιπποκράτης το είπε «μέγα θεραπευτή».
Το ελαιόλαδο αποτελεί θαυματουργή πηγή θρεπτικών συστατικών. Είναι ο ανεκτίμητος θησαυρός της Ελληνικής φύσης, που δεν πρέπει να λείπει από το καθημερινό τραπέζι.