ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΑΣ
Τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης του ελαιολάδου έχουν καθοριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (ΔΣΕ) και βασίζονται σε τρεις βασικούς παράγοντες: στην οξύτητα, την οξείδωση και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του (οσμή-χρώμα-γεύση).
Οι ελιές που καλλιεργούμε είναι Μεγαρίτικης ποικιλίας, Μανάκι και Κορωνέικης. Το ελαιόλαδο που παράγεται, είναι βαθύ πράσινο και διακρίνεται για την ελαφρώς πικάντικη γεύση και το φρουτώδες άρωμά του.
Ανάλογα με την οξύτητά του, το ελαιόλαδο κατατάσσεται σε διάφορες κατηγορίες. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, είναι το ελαιόλαδο με βαθμό μέγιστης οξύτητας 0,8gr σε 100gr ελαιόλαδου, ή 0,8%. Θεωρείται το καλύτερο σε ποιότητα λάδι (φυσικός χυμός), που λαμβάνεται από τους καρπούς της ελιάς με αποκλειστικά μηχανικές ή φυσικές μεθόδους και πάντα κάτω από συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών.
|