Ανθηδώνα, Εύβοιας anthidon@gmail.com
hero image
 


ΑΝΘΗΔΩΝ


Η εταιρεία μας “Ανθηδών” η οποία βρίσκεται στην Εύβοια και πιό συγκεκριμένα στην Ανθηδώνα, αποτελεί μια οικογενειακή εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται με την παραγωγή, την τυποποίηση και το εμπόριο ελαιολάδου, προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Το όνομά μας προέρχεται από την περιοχή της αρχαίας Ανθηδώνας, που βρίσκεται στον νομο Ευβοίας λίγο έξω από την περιοχή της Χαλκίδας και είναι ο τόπος καταγωγής μας αλλά και η περιοχή που βρίσκονται οι ελαιώνες μας.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας παράγουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αγουρέλαιο μοναδικής ποιότητας και γεύσεις. Η ενασχόλησή μας με την καλλιέργεια της ελιάς ξεκίνησε το 1950, όταν ο προπάππους μας φύτεψε τα πρώτα μας ελαιόδεντρα. Πρωταρχικός σκοπός του ήταν η κάλυψη της ετήσιας ανάγκης της οικογένειας για ελαιόλαδο και στη συνέχεια η πώληση της πλεονάζουσας ποσότητας στην τοπική αγορά.

 

 
 
ΑΠΟ ΤΟ 1950

Με την πάροδο του χρόνου, κάθε μια από τις νεότερες γενιές συνέχισε την καλλιέργεια και την παραγωγή με σκοπό την μεγενθυση της παραγωγής αλλά και την επέκταση στις αγορές, με συνδυασμό την εξαιρετική ποιότητα του προϊόντος.

Η καλλιέργεια γίνεται πλέον ακολουθώντας τους σύγχρονους κώδικες ορθής γεωργικής πρακτικής και μια ομάδα γεωπόνων επιβλέπει σε τακτικά διαστήματα τη σοδειά, εξασφαλίζοντας έτσι την υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου.

Το 2012 η τέταρτη γενιά αναλαμβάνει τα ηνία της οικογενειακής παραγωγής και προχωρά ένα βήμα παρακάτω, σχεδιάζοντας νέες συσκευασίες που αντιπροσωπεύουν και αντανακλούν την υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου, επεκτείνοντας έτσι τη γκάμα της εταιρείας.
 
Εξήντα και πλέον χρόνια αργότερα από την πρώτη μας σοδειά, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΑΝΘΗΔΩΝ κατάφερε να «ταξιδέψει» από την Ανθηδώνα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Όραμά μας είναι να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε, επενδύοντας και στις αγορές του εξωτερικού με προϊόντα αρίστης ποιότητας, καλλιεργημένα και παρασκευασμένα με μεθόδους που σέβονται τις παραδόσεις και το περιβάλλον.

Με το ίδιο μεράκι και πάθος που είχαν οι πρόγονοί μας, εγγυόμαστε πως κάθε ένα από τα προϊόντα μας που φτάνουν στο οικογενειακό σας τραπέζι, θα σας προσφέρουν γεμάτες γεύσεις, πλούσια αρώματα και όλες τις θρεπτικές αξίες της μεσογειακής διατροφής.

Το ελαιόλαδο ΑΝΘΗΔΩΝ διατίθεται σε επιλεγμένα super market, mini market, delicatessen και εστιατόρια.